Skład: Sok z kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber o¬cinale) - 57%, miód - 39,7%, sok z owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon) - 3%, ekstrakty z owoców: aceroli (Malpighia glabra), camu camu (Myrciaria dubia), dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowane na zawartość witaminy C.
20ml - dzienna porcja - zawiera:
19 ml soku z kłączy imbiru lekarskiego, 1 ml soku z owoców cytryny zwyczajnej i 24 mg witaminy C (30% referencyjnej wartości spożycia).
Wskazania: Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 12. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.
Właściwości syropów Oleofarm:
60% soku lub wyciągu
Seria „Syropy na miodzie” zawiera w składzie aż 60% soku NFC – Not From Concentrate/ nie z soku zagęszczonego lub wyciągu.
40%* miodu
Seria „Syropy na miodzie” słodzona jest naturalnym miodem wielokwiatowym. Jego zawartość to aż *39,7%!
Bez dodatku cukru.
Syropy na miodzie nie są dodatkowo dosładzane cukrem.
Bez konserwantów
Syropy nie zawierają konserwantów, dlatego po otwarciu należy przechowywać butelkę w lodówce zgodnie z informacją znajdującą się na etykiecie.
Bez barwników
Po przelaniu do szklanki każdy z syropów ma barwę charakterystyczną dla soków NFC lub wyciągu.
Ciemne szkło butelki
Syropy w szklanych opakowaniach są cenione za to, że długo zachowują świeżość, smak i aromat, a ciemny kolor szkła chroni je przed dostępem światła, które może wpłynąć negatywnie na ich właściwości.
Korek zabezpieczający w szyjce butelki
Korek znajdujący się w szyjce butelki zabezpiecza przed nadmiernym wypływaniem syropu po jego przechyleniu – umożliwia to bardziej precyzyjne nalewanie do szklanki.
24 mg witaminy C pochodzenia naturalnego w dziennej porcji (30% RWS)
Opis produktu: Syrop na miodzie imbir z cytryną to połączenie 57% soku NFC z kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber o-cinale), 39,7% miodu, 3% soku z owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon) oraz ekstrakty z owoców: aceroli (Malpighia glabra), camu camu (Myrciaria dubia), dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowane na zawartość witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Imbir to roślina uprawiana w wilgotnym i ciepłym klimacie. Zawiera wiele cennych makroelementów tj. magnez, fosfor czy potas. Korzeń imbiru wykazuje szereg cennych właściwości: działa przeciwzapalnie, stosowany jest przy zapaleniu stawów, zapaleniu oskrzeli, działa żółciopędnie oraz pobudza motorykę przewodu pokarmowego. Rekomendowany jest także w profilaktyce choroby lokomocyjnej, łagodzi nudności, działa przeciwbólowo, przeciwmigrenowo, przeciwwirusowo, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczo.
Właściwości imbiru: wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego
łagodzi migreny
działa przeciwzapalnie
przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego
Sposób użycia: Dzieci powyżej 12. roku życia i dorośli: 20 ml (4 łyżeczki) dziennie. Produkt należy spożyć po rozcieńczeniu w 200 ml chłodnej wody. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Status: suplement diety
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci