Skład: Maslan sodu, skrobia, substancja wypełniająca celuloza mikrokrystaliczna, substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych, kapsułka: substancje żelujące: hydroksypropylometyloceluloza i karagen, barwnik - węglan wapnia, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości - octan potasu.
Jedna kapsułka zawiera 150 mg maślanu sodu w tym 120 mg kwasu masłowego.
Wskazania: Do postepowania dietetycznego:
przy nadwrażliwości jelit (zespół jelita drażliwego – IBS)
w zaburzeniach mikroflory jelitowej
w biegunkach po antybiotykoterapii
w zakażeniach jelit i chorobach zapalnych błony śluzowej żołądka
Sposób użycia: Dorośli: 1 kapsułka dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Zaleca się stosować przez okres co najmniej 3 miesięcy. Dzieci powyżej 7 roku życia: 1 kapsułka raz dziennie, najlepiej wieczorem. Zaleca się stosować przez okres co najmniej 6 tygodni. Kapsułkę należy połknąć w całości (bez rozgryzania i wysypywania zawartości), popijając wodą. Najlepiej przyjmować w trakcie posiłku.
Status: żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.